KLINISK DIÆTIST
Kostplaner & Vægttab
Kostvejledning & Livsstilsændring

 

kostplan,kostplaner,vægttab,klinisk diætist,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring
AUT. KLINISK DIÆTIST
Cand. Scient i Klinisk Ernæring

kostplan,kostplaner,vægttab,klinisk diætist,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring

Professionel vejledning

Få den hjælp og støtte du har brug for. Du får kompetent vejledning med udgangspunkt i dine eksisterende vaner og præferencer.

Tips og gode råd

Pas godt på dine tarmbakterier

Pas godt på dine tarmbakterier

Hvis du spiser sundt, er dine tarmbakterier dine bedste venner. Tarmens mikrobiota er et komplekst økosystem, og dens betydning for sundhed og sygdom er de senere år blevet det ”nye sort” indenfor forskning.

Hvor meget får du for 100 kcal?

Hvor meget får du for 100 kcal?

Umiddelbart er der ikke dokumentation for at mellemmåltider er gavnlige i forbindelse med et vægttab, og det er en skrøne, at mellemmåltider holder din forbrænding i gang. For nogle kan mellemmåltider dog være en god ide.

Har du styr på portionsstørrelser?

Har du styr på portionsstørrelser?

Hvis du vil tabe dig, kan det være en god ide at spise mindre portioner. Hvis du spiser af en stor tallerken, er det nemt at fylde hele tallerkenen, og dermed indtager du hurtigt for mange kalorier.

Det siger kunderne

klinisk diætist,vægttab,kostplan,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring

"Malene er utrolig dygtig og imødekommende, nem at tale med og meget åben og forstående." Anne

"Jeg synes helt afgjort, at det gør en kæmpe forskel at komme til en professionel vejleder. En der ved, hvad hun taler om. Malene er utrolig dygtig, og jeg kan på det varmeste anbefale hende." Marianne

"Jeg har prøvet at tabe mig og ændre livsstil et utalt af gange. Det var først, da jeg tog den vigtige beslutning at få professionel og personlig vejledning, at jeg nåede mit mål.Nikolaj

Underernæring & utilsigtet vægttab

Underernæring & utilsigtet vægttab er en kombination af nedsat indtag eller optag af kalorier (protein, kulhydrater og fedt) i forhold til kroppens behov, som kan være øget eksempelvis grundet sygdom.

Årsagerne er mange og omfatter blandt andet:
  • Kvalme og nedsat appetit i forbindelse med alvorlig sygdom og/eller operation.
  • Nedsat appetit relateret til alderdom.
  • Malabsorption (nedsat optag af mad fra tarmen).
  • Dysfagi (tygge/synke besvær).
  • Spiseforstyrrelser.
Når måltiderne bliver få og små, eller tarmens absorption er udfordret, er det svært at få kalorier nok (specielt protein) og tilstrækkelig med vitaminer og mineraler. Det tærer på kroppens ressourcer og vil medføre tab af muskelmasse og muskelstyrke. Konsekvenserne kan være nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, forringet livskvalitet, besvær med at udføre selv små daglige gøremål og forlænget genoptræning efter operation eller sygdomsforløb.

Det kan være svært og opleves som uoverkommeligt at spise tilstrækkeligt, når appetitten er udfordret. Netop i sådan en situation er det vigtigt med professionel vejledning for at sikre at din krop får de næringsstoffer, den har brug for. Jeg har mange års erfaring i behandling af underernæring og kan vejlede dig grundigt i, hvordan du forbedrer din ernæringstilstand.

Jeg samarbejder gerne med din læge.

Kontakt mig gerne via kontaktformularen for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.


Kontakt mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig snarest muligt. Du kan se mine priser her » 

Følg med

Kom med på mit nyhedsfeed - så får du direkte besked om særlige tilbud, produkter og spændende nyheder - før alle andre.

© Copyright 2020 - Malene Lyngesen. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.