KLINISK DIÆTIST
Kostplaner & Vægttab
Kostvejledning & Livsstilsændring

 

kostplan,kostplaner,vægttab,klinisk diætist,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring
AUT. KLINISK DIÆTIST
Cand. Scient i Klinisk Ernæring

kostplan,kostplaner,vægttab,klinisk diætist,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring

Professionel vejledning

Få den hjælp og støtte du har brug for. Du får kompetent vejledning med udgangspunkt i dine eksisterende vaner og præferencer.

Tips og gode råd

Pas godt på dine tarmbakterier

Pas godt på dine tarmbakterier

Hvis du spiser sundt, er dine tarmbakterier dine bedste venner. Tarmens mikrobiota er et komplekst økosystem, og dens betydning for sundhed og sygdom er de senere år blevet det ”nye sort” indenfor forskning.

Hvor meget får du for 100 kcal?

Hvor meget får du for 100 kcal?

Umiddelbart er der ikke dokumentation for at mellemmåltider er gavnlige i forbindelse med et vægttab, og det er en skrøne, at mellemmåltider holder din forbrænding i gang. For nogle kan mellemmåltider dog være en god ide.

Har du styr på portionsstørrelser?

Har du styr på portionsstørrelser?

Hvis du vil tabe dig, kan det være en god ide at spise mindre portioner. Hvis du spiser af en stor tallerken, er det nemt at fylde hele tallerkenen, og dermed indtager du hurtigt for mange kalorier.

Det siger kunderne

klinisk diætist,vægttab,kostplan,kostvejledning,diætvejledning,slankekur,sund livststil,livsstilsændring

"Malene er utrolig dygtig og imødekommende, nem at tale med og meget åben og forstående." Anne

"Jeg synes helt afgjort, at det gør en kæmpe forskel at komme til en professionel vejleder. En der ved, hvad hun taler om. Malene er utrolig dygtig, og jeg kan på det varmeste anbefale hende." Marianne

"Jeg har prøvet at tabe mig og ændre livsstil et utalt af gange. Det var først, da jeg tog den vigtige beslutning at få professionel og personlig vejledning, at jeg nåede mit mål.Nikolaj

Diabetes

Sund kost er en væsentlig del af behandling af diabetes og kan bedre dit liv som diabetiker.

Et stigende antal danskere har diagnosen diabetes hvoraf ca. 10 % har type 1 diabetes og ca. 90 % har type 2 diabetes. Sund og varieret kost og fysisk aktivitet spiller en vigtig rolle for behandlingsmålet - et velreguleret blodsukker.

Kort om type 1 diabetes

Type 1 diabetes er en autoimmun sygdom. Det vil sige, at kroppens eget immunsystem nedbryder de celler i bugspytkirtlen, der danner insulin, og over tid mister cellerne evnen til at producere insulin. Type 1 diabetes behandles først og fremmest med insulin, men sund kost spiller også en meget væsentlig rolle i behandlingen.

Kort om type 2 diabetes

Type 2 diabetes er en kronisk livsstilsrelateret sygdom, hvor produktionen af insulin i bugspytkirtlen er nedsat og cellernes respons på insulin er nedsat(insulinresistens). Sund kost og vægttab i kombination med tablet-behandling vil hos de fleste være tilstrækkelig behandling i lang tid. Dog kan det over tid blive nødvendigt med insulinbehandling for at opnå god regulering af blodsukkeret.

Fysisk aktivitet og diabetes

Når du er fysisk aktiv øger du dit fysiske og psykiske velbefindende. Derudover vil fysisk aktivitet bidrage til kroppens energiomsætning, øge musklernes insulinfølsomhed og optag af blodglucose (blodsukker), nedsætte blodtrykket og bedre din kolesterol(fedt)profil i blodet. Fysisk aktivitet giver således gevinst på mange områder og er en god investering i dig selv.

Hvis du har type 1 diabetes, har du øget risiko for at få lavt blodsukker (hypoglykæmi) både under og efter fysisk aktivitet. Derfor er det vigtigt, du ved, hvordan du forebygger og behandler hypoglykæmi generelt og i forbindelse med motion.

Sund kost og diabetes

Sund kost er en væsentlig del af behandling af diabetes og kan bedre dit liv som diabetiker. Din kost har betydning for et velreguleret blodsukker og medvirker herigennem til at mindske risikoen for udvikling af følgesygdomme såsom hjerte-kar-sygdom og diabetes relateret sygdomme i fødder, øjne og nyrer.

Ændring af dine kost- og motionsvaner kan være en udfordring, selvom du ved det har betydning for dit helbred. Her kan jeg hjælpe dig med seneste viden om kost og motion i behandling af diabetes, og du får konkrete forslag til, hvordan du tilpasser de nødvendige ændringer til din hverdag.

Kontakt mig gerne via kontaktformularen for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig.


Kontakt mig

Du er altid velkommen til at kontakte mig via kontaktformularen, så vender jeg tilbage til dig snarest muligt. Du kan se mine priser her » 

Følg med

Kom med på mit nyhedsfeed - så får du direkte besked om særlige tilbud, produkter og spændende nyheder - før alle andre.

© Copyright 2020 - Malene Lyngesen. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.